Over ons

Over Ons

Bij RevenueMindz werken mensen met minimaal 20 jaar ervaring op rollen en functies op het commerciële en/of IT-domein. Zo hebben we veel kennis in huis als het gaat om het opstellen en uitvoeren van commerciële strategieën, het bouwen van teams, het (bege)leiden van digitale transities, innovatie en propositie ontwikkeling, go-to- market trajecten etc.

Vanuit een aantal leiderschapsrollen hebben we gewerkt met diverse businessmodellen, zowel B2B als B2C, altijd op zoek om het team en de bedrijfsresultaten te verbeteren. Deze ervaring blijkt al enige jaren waardevol bij de opdrachten die we voor onze klanten uitvoeren.

Binnen het domein van commerciële strategie en executie hebben we een specialisatie opgebouwd op het gebied van Revenue Management. Hierbij gebruiken we onze jarenlange business en IT-ervaring bij KLM en Transavia. Klanten in diverse branches worden zo in staat gesteld optimaal inkomsten te genereren uit een (min of meer) statisch aanbod. Dit heeft in alle gevallen tot ‘double digit’ meer omzet geleid.

Bij een aantal van onze trajecten komt het tot implementatie van diverse IT tooling. We werken in dat kader samen met een aantal vaste (niet exclusieve) partners;
Anaglyphic voor BI en Revenue Management systemen
Red Data voor data-oplossingen en booking tools

Hoe wij werken

Om tot succesvolle verandering te komen is het belangrijk om tot het juiste begrip van de uitdaging te komen. Dit doen we door in co-creatie met een gezamenlijk team, met een vast ritme en cadans, de uitdagingen te valideren, structureren en in het juiste perspectief te plaatsen. Vanuit die basis gaan we aan de slag om concrete resultaten te boeken.

Implementatie aanpakVoor de implementatie van revenue management starten we met een scan van de huidige commerciële bedrijfsvoering, processen, data en IT systemen. De uitkomsten leggen we vast in een plan van aanpak met value case, zodat er een gedegen besluit over de de uitrol genomen kan worden. De uitrol is geen linear proces, omdat de organisatie ervaring met de systematiek moet opbouwen. Daarom wordt vaak gestart met een pilot van enkele maanden. Hierna wordt Revenue Management uitgerold de organisatie. Dit is het startpunt voor de groei van Revenue Management. Groei ontstaat door het toepassen van Revenue Management. Het leidt tot ervaring en inzichten. Inzichten in hoe Revenue Management nog meer waarde kan toevoegen.

Wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Wilt u uw commerciële bedrijfsvoering laten groeien? Geïnteresseerd in hoe Revenue Management uw groei kan bevorderen? We bespreken graag de mogelijkheden.