Revenue management

Revenue Management: Een methodiek om commerciële bedrijfsvoering gestructureerd en data-gedreven te laten groeien!

De facetten van Revenue Management

Veel bedrijven met een vergankelijke voorraad (vliegtuigstoelen, hotelbedden, parkeerplaatsen, media assets) kunnen hun omzet verhogen door de voorraad helemaal te verkopen. Omzetoptimalisatie vindt plaats wanneer de voorraad met verschillende prijzen wordt verkocht, waarbij op de marktvraag en de specifieke behoefte van de klant wordt ingespeeld.

Revenue Management, een werkwijze die in de afgelopen halve eeuw in de luchtvaart tot een kunst is verheven, gaat verder. Het is de verzameling van beleid, processen, vaardigheden en organisatorische inrichting. Op basis hiervan is het mogelijk om de juiste interventies te doen. Dit met als doel om de commerciële organisatie te richten en juiste actie uit te laten voeren.

Revenue Management maakt inzichtelijk wat de huidige commerciële situatie is. Om vervolgens te bepalen hoe je gegeven het (prijs)beleid en verwachte vraag tot een optimaal resultaat kan komen. Het uitgangspunt hierbij is de juiste prijs, voor de juiste klant, in het juiste kanaal op het juiste moment.

Een aantal Revenue Management tactieken die interessant kunnen zijn voor jouw bedrijf:

  • Optimaliseer het verkoopproces door dynamische prijs optimalisatie toe te passen en real-time te tonen in een e-commerce omgeving of B2B tool
  • Breng Revenue Management in het hart van uw bedrijfsvoering door het Revenue Management team te laten samenwerken met Marketing en Sales
  • Het aanboren van nieuwe doelgroepen aan door uw aanbod ook online direct boekbaar te maken

Het succes van Revenue Management wordt gemeten aan de ontwikkeling van de bezettingsgraad en de prijs per eenheid. Deze ontwikkeling wordt afgezet tegen historische en toekomstige ontwikkelingen, budget doelstellingen en trends in de markt. Wil je meer weten? Laat het ons weten! Of lees deze insight.

Dynamic Pricing
Dynamische Prijs Optimalisatie

Creëer dynamische prijs optimalisatie door het combineren van het prijsbeleid  met beschikbaarheidsdata, historische verkoopdata, forecast en marktvraag.

Sales process optimization
Geoptimaliseerd verkoopproces

Op basis van het voorraadsysteem en het revenue management platform kan het verkoopproces gestandaardiseerd en geschikt worden gemaakt voor omni-channel verkoop waaronder het directe kanaal.

Real time quotes
Dynamische Offerte Optimalisatie

Genereer automatisch de juiste offerte met de juiste prijs op basis van de specifieke vragen  van de klant en de beschikbare voorraad.

Dashboard Analytics
Data analytics & insights

Actiegerichte inzichten vanuit alle verschillende perspectieven van de commerciële bedrijfsvoering in sub seconden. Analyseer alle aspecten van capaciteit, verkoop en omzetontwikkeling om de juiste commerciële activiteiten te ontplooien met de marketing-, verkoop- of digitale teams.  Met als doel om de omvang en kwaliteit van de omzet te vergroten.

Revenue Forecasting
Revenue Forecasting

Op basis van historische en actuele capaciteit, gerealiseerde verkoop en verwachte marktvraag heeft u inzicht in de toekomstige bezettingsgraad en prijsontwikkeling.